Dé kickstarter van 2019: de Tulp

Dé kickstarter van 2019: de Tulp

Ieder jaar op de derde zaterdag in januari is het Nationale Tulpendag. Dit jaar valt deze dag op zaterdag 19 januari. Met deze speciale dag wordt het startschot gegeven voor het tulpenseizoen. Wie houdt er nu niet van een mooie bos tulpen in de huiskamer? Het staat meteen een stuk gezelliger in huis! Tijdens het tulpenseizoen zijn er in onze bloemenwinkel prachtige tulpen te verkrijgen.

Het ontstaan van de Tulp

Denkt u aan Nederland, dan denkt u vast en zeker ook meteen aan Tulpen. Hollandser kan het eigenlijk niet, maar eigenlijk is de tulp oer-Iranees, oer-Afghaans en oer-Kazachstaans. De Nomaden namen de tulpen namelijk mee naar Turkije. Daar gingen sultans de tulpen op hun tulband dragen. De bloem kreeg toen zijn naam 'tulipan' wat dan weer tulband betekent. De Tulp is altijd in verschillende kleuren te verkrijgen; rood, geel, roze, paars, met meerdere kleuren of bloemblaadjes met franjes. In de 16e eeuw stond de tulp symbool voor rijkdom. In die tijd was de Tulp mega populair en ontstond de handel in tulpen. We kunnen het nu niet voorstellen, maar vroeger kon men voor de prijs van één tulpenbol een heel grachtenpand in Amsterdam aanschaffen. Tulpen kunnen absoluut niet in een warm klimaat gekweekt worden. Tulpen hebben namelijk een koude nacht en een koude winter nodig om te groeien.

Kickstarter van 2019: de Tulp - GroenRijk Oosterhout

Nationale Tulpendag

Op zaterdag 19 januari wordt de Nationale Tulpendag groots in Amsterdam gevierd. Hier wordt de officiële aftrap gegeven van het tulpenseizoen. Het thema dit jaar is 'Flowerpower' en dat komt zeker tot uiting met alle prachtige, verschillende kleuren. De Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012 en op deze manier wordt elk jaar het nieuwe snijtulpseizoen gevierd. Tulpenkwekers uit Nederland nodigen iedereen uit om in een speciale pluktuin een bosje tulpen te plukken. Deze pluktuin staat voor het paleis op de Dam en iedereen kan hier gratis tulpen plukken. Mocht u geen tijd hebben om naar Amsterdam te gaan, dan kunt u bij ons in Oosterhout natuurlijk terecht om een bosje tulpen te kopen.

Bloemen kopen bij GroenRijk Oosterhout

Wanneer er volop tulpen zijn, kunt u in onze bloemenwinkel in Oosterhout ook prachtige Tulpen vinden. Wij verkopen prachtige, kleurrijke Tulpen. De Tulpen zijn ongeveer tot eind april te verkrijgen. Bekijk de openingstijden van GroenRijk Oosterhout en kom gerust langs om een mooie bos tulpen uit te zoeken! Tevens verkopen wij ook perfecte vazen om de bos Tulpen in te kunnen zetten.