Tuin

Bij GroenRijk Oosterhout nabij Breda vindt u alles voor uw tuin of balkon. Van tuinplanten, bloempotten, tuinmeubelen, barbecues, tuinverlichting, tuingereedschap en vijvers.

Wat u verder kan vinden in onze tuinwinkel

Daarnaast vindt u ook nog een tuinassortiment van de volgende categorieën:

Advies over uw tuin

Als u geen ervaren tuinierder bent, is het logisch dat u niet over alles weet te beslissen. Daarom zijn er in ons tuincentrum nabij Breda op iedere afdeling specialisten aanwezig die u graag adviseren. Twijfel dus zeker niet om al uw vragen over de tuin te stellen bij een van onze medewerkers! En misschien helpen de volgende tips u sowieso al op weg:

 1. Wat voor een tuin wilt u? 
  De eerste tip is om van tevoren na te denken wat voor een tuin u wilt. Welke uitstraling is gewenst? Landelijk, modern, klassiek? Hoeveel wilt u beplanten en hoeveel wilt u bestraten? Gaat u voor planten of juist voor een groen gazon? Misschien weet u niet direct overal de antwoorden op, maar toch is het goed hier alvast over na te denken en bijvoorbeeld uit te sluiten wat u in ieder geval niet wilt. 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 2. Zorg voor de basis
  Voordat u aan de slag gaat met uw tuin, zorg voor een goede basis. Zorg voor goed tuingereedschap en een opgeruimde tuin waarin u zo aan de slag kunt. 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 3. Groene vingers komen vanzelf
  Begin zeker met planten die weinig onderhoud benodigen en bijvoorbeeld winterhard zijn. Welke dat exact zijn, kunt u natuurlijk vragen bij ons tuincentrum. Of neem eens een kijkje in onze plantengids. 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 4. Vermijd onkruid
  Onkruid is een akelige bijkomstigheid in de tuin. Om dit te voorkomen kun je op sommige plaatsen kiezen voor groene bodembedekkers zodat onkruid niet opvalt. Maar onderhoud uw tuin ook zeker met het juiste gereedschap en bestrijdingsmiddelen zodat het vermijden en verwijderen van onkruid u gemakkelijk af zal gaan. 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 5. Hoe gaat u uw tuin afscheiden?
  Indien u nog geen tuinafscheiding heeft, is het handig erover na te denken hoe u dit gaat doen. Er zijn namelijk ook weer verschillende mogelijkheden voor. Dit kan bijvoorbeeld door een natuurlijke afscheiding in de vorm van een heg of klimplant. Maar u kunt ook kiezen voor schutting zonder planten. Ook daarbij kunnen we u helpen in ons tuincentrum nabij Breda! 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 6. Plantenbakken zijn altijd goed!
  Als u houdt van overzicht in de tuin, of misschien nog helemaal niet zo goed weet wat u wilt, zijn plantenbakken altijd een goed plan. Plantenbakken zijn namelijk makkelijk te onderhouden en te verplaatsen. 
  tuin groenrijk oosterhout breda
   
 7. Denk na over zon / schaduw in uw tuin
  Om te bepalen wat u nodig heeft in de tuin, is het goed te bekijken hoeveel zon en schaduw u in de tuin heeft. Houd er ook rekening mee dat dit verschilt per seizoen door de stand van de zon. Aan de hand van de hoeveelheid zon / schaduw in uw tuin bepaalt u bijvoorbeeld wat voor een soort planten er het best zullen groeien, welk graszaad het beste groeit en of een parasol aanschaffen verstandig is. 
  tuin groenrijk oosterhout breda

Kom voor al uw benodigdheden in de tuin naar GroenRijk Oosterhout nabij Breda

Waar u ook naar op zoek bent voor in uw tuin, bij ons tuincentrum in Oosterhout nabij Breda kunnen we u helpen. U vindt er een ruim assortiment met tuinproducten van verschillende kwalitatieve merken en gespecialiseerde medewerkers die u graag adviseren. Vragen over uw tuin? Kom langs in ons tuincentrum of neem contact op. Bekijk onze openingstijden.