Waterplanten

Waterplanten zijn hartstikke leuk om in uw vijver te hebben. Sommige dragen bij aan het zuurstofgehalte, terwijl andere waterplanten juist heel sierlijk op het oppervlakte drijven. Bij GroenRijk Oosterhout kunt u terecht voor een ruim assortiment aan waterplanten. Wij verkopen allerlei soorten waterplanten, waaronder:

  • Zuurstofplanten
  • Drijfplanten

Waterplanten kopen bij GroenRijk Oosterhout

Waterplanten kopen doet u bij GroenRijk Oosterhout. Wij hebben een ruim assortiment aan waterplanten in allerlei soorten en maten. De beste tijd om waterplanten te planten is mei - juni. Het aanbod van de planten is dan groot en het water goed op temperatuur. Moeras- en oeverplanten staan vaak langs de rand van de vijver en hebben geen invloed op de waterhuishouding. Daarentegen zijn zuurstofplanten wel belangrijk, zij zuiveren het water en zorgen voor voldoende zuurstof. Kom langs bij ons tuincentrum in Oosterhout voor ons complete assortiment waterplanten.

waterplanten-kopen-oosterhout

Zuurstofplanten kopen in Oosterhout

Zuurstofplanten zorgen ervoor dat het zuurstofgehalte in uw vijver op peil blijft. Het geeft wat extra aan uw vijver en zorgt ook nog eens voor mooi helder water. U zult toch nog vijverpompen en vijverfilters aan moeten schaffen, want de zuurstofplanten alleen kunnen helaas niet alles doen. De zuurstofplanten zorgen echter wel voor een vrolijke vijver en uw vissen kunnen er ook zeker van genieten. 

Drijfplanten kopen

Heeft u een nieuwe vijver? Dan zijn drijfplanten ideaal. Drijfplanten halen namelijk direct CO2 uit de lucht. Drijfplanten zijn niet veeleisend en groeien erg snel. Drijfplanten kunnen bij temperaturen hoger dan 15 graden overleven in de vijver. U kunt de drijfplanten laten overwinteren, maar doe dit wel in een omgeving die vorstvrij is. 

Wilt u meer weten over ons aanbod waterplanten? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Oosterhout of neem contact met ons op. Bekijk ook eens onze vijverafdeling voor ons complete aanbod aan producten voor uw vijver. Ook voor het aanleggen van uw vijver of de onderhoud van uw vijver bent u bij GroenRijk Oosterhout aan het juiste adres. In ons tuincentrum in Oosterhout nabij Rijen, Dongen en Prinsenbeek vindt u ons gehele assortiment waterplanten en vijvers. Hopelijk tot ziens bij GroenRijk Oosterhout.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijverafdeling