Pompen en filters

Een vijver is niet compleet zonder een goede vijverpomp of -filter. De pompen en filters van GroenRijk Oosterhout zijn van goede kwaliteit en zorgen ervoor dat de watercirculatie in de vijver optimaal is. Kom langs en bekijk ons complete aanbod aan waterpompen en -filters. Komt u er niet uit? Onze medewerkers helpen u graag verder en weten vaak precies waar u naar zoekt. 

Verschillende soorten waterpompen

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten waterpompen. Om een keuze te kunnen maken moet u rekening houden met de grootte van uw vijver. Door de waterpomp wordt het water in beweging gehouden, dit is goed voor de helderheid en gezondheid van het water. Ook kunt u waterpompen inzetten om water naar een filter te pompen of om een waterval te creëren. Met een waterpomp zorgt u er ook voor dat de vissen in de vijver gezonder blijven en langer leven. Om een fontein te creëren met een waterpomp vindt u speciale kopstukken in ons assortiment, deze geven de fontein een extra dimensie. Wij helpen u graag bij het aanschaffen van de waterpomp die het beste bij uw vijver past. Ook helpen wij u bij het aanleggen en onderhouden van uw vijver

pompen-filters-vijver-groenrijk-oosterhout

Waarom waterfilters van belang zijn voor uw vijver

Een vijver zonder filter is eigenlijk maar een vieze boel. Het water is vies en er zit niet genoeg zuurstof in het water om zuurstofplanten te laten groeien. Dit zorgt er weer voor dat de vissen niet genoeg zuurstof krijgen en uiteindelijk sterven. Om dit allemaal te voorkomen kunt u het beste zo snel mogelijk een waterfilter aanschaffen. Een waterfilter zorgt er namelijk voor dat er genoeg zuurstof in het water zit en dat eventuele bacteriën worden gefilterd. Om de filter op de juiste manier te laten functioneren, moet u ervoor zorgen dat het water in uw vijver de juiste hardheid heeft. Dit kunt u gemakkelijk opmeten en checken. Als uw vijverwater niet de juiste hardheid heeft, is de kans groot dat sommige filters niet goed werken. Er zijn diverse soorten filtersystemen, het conventionele systeem die het water grof filtert, maar ook filters met twee- of meer kamers waar het water doorheen geleid wordt. Natuurlijk kunnen we u hierover uitgebreid inlichten.

Vier tips om uw vijverwater zo helder mogelijk te houden

  1. Een vijver hoeft u maar twee keer in het jaar schoon te maken. Doet u dit vaker? Dan kunt u het ecosysteem van de vijver verstoren, dit wilt u natuurlijk voorkomen! 
  2. Plaats lekker veel zuurstofplanten in de vijver. Dit is goed voor de vissen, maar ook ideaal voor het zuurstofgehalte en helderheid van het water. 
  3. Om algengroei in de vijver tegen te gaan kunt u het beste lekker veel waterplanten in de vijver plaatsen. Ook deze koopt u natuurlijk bij GroenRijk Oosterhout. 
  4. Maak tijdens de schoonmaak van uw vijver ook de randen van de vijver schoon. Hier vestigen zich nog weleens de algen die u liever kwijt bent dan rijk. 

Meer informatie over pompen en filters kopen bij GroenRijk Oosterhout

U kunt natuurlijk voor alle producten voor de vijver terecht bij GroenRijk Oosterhout. Mocht u vragen hebben over ons aanbod dan kunt u altijd langskomen bij ons tuincentrum of contact met ons opnemen. Hopelijk tot ziens bij GroenRijk Oosterhout!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Vijverafdeling