Bloeiende kamerplanten

Naast groene kamerplanten, verkopen wij bij GroenRijk Oosterhout ook bloeiende kamerplanten. Het mooie aan bloeiende kamerplanten is dat ze er in heel veel verschillende kleuren zijn. Denk bijvoorbeeld aan roze, rood, geel, oranje of een mix van de verschillende kleuren. U bent in ons tuincentrum van harte welkom om ons assortiment te komen bekijken!

Verzorgen bloeiende kamerplanten

De meeste soorten bloeiende kamerplanten houden van een plaats met licht. Het liefst de ochtendzon. Naast het geven van water, hebben de planten in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig. Sommige soorten, zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Na de bloei het geven van water terugbrengen op één keer in de week. In het voorjaar kan de bloeiende kamerplant verpot worden. Het is belangrijk om goede potgrond te gebruiken. U kunt natuurlijk de verzorgingstips lezen die vaak bij de plant wordt meegeleverd. De medewerkers van ons tuincentrum in Oosterhout kunnen u precies vertellen hoe u uw bloeiende kamerplant het best kunt verzorgen.

Soorten bloeiende kamerplanten

Er zijn heel veel verschillende soorten bloeiende kamerplanten. We hebben speciaal voor u de meest bekende even op een rijtje gezet:

 • Bromelia
  Deze plant is in verschillende kleuren te verkrijgen en makkelijk te verzorgen. Wat heel leuk is aan deze plant, is dat hij recht omhoog groeit.
 • Hortensia
  Hortensia's staan niet alleen in de tuin, maar zijn ook geschikt als kamerplant. Ze zijn er in verschillende kleuren en verschillende maten.
 • Orchidee
  De orchidee is natuurlijk erg bekend als het gaat om bloeiende kamerplanten. De bloeiperiode kan ongeveer van drie weken tot twee maanden plezier duren.
 • Strelitzia
  Deze kamerplant wordt ook wel Paradijsvogelplant genoemd. Wanneer deze sierlijke plant in bloei staat, heeft hij allerlei soorten kleuren wat een heel mooi effect geeft.

In ons tuincentrum in Oosterhout hebben wij nog veel meer verschillende soorten bloeiende kamerplanten. Kom gerust eens langs bij ons!

Bloeiende kamerplanten kopen bij GroenRijk Oosterhout

Leuke weetjes over de Anthurium

We kennen allemaal wel de bloeiende kamerplant 'Anthurium'. De plant heeft maar een minimale verzorging en bloeit dan ook maandenlang. Wanneer de plant is uitgebloeid, groeien er vanzelf weer nieuwe bloemen aan. Goed om te weten dat er bij elk blad nieuwe bloemen groeien. Wilt u nog meer weten over de Anthurium? Wij hebben enkele weetjes voor u op een rijtje gezet:

 • De bloem - Veel mensen denken dat het hartvormige blad de bloem is, maar dat is het niet. De echte bloemetjes zijn de bobbeltjes op de kolf. Het blad is bedoeld om de bloemetjes te beschermen.
 • De naam - De naam Anthurium komt uit het Grieks en is een vertaling van 'bloeistaart'.
 • Soorten - De plant Anthurium heeft meer dan 600 soorten. De bekendste soorten zijn de Anthurium Scherzerianum (Flamingoplant) en de Anthurium Andreanum (Lakanthurium).

Bloeiende kamerplanten kopen bij GroenRijk Oosterhout

Bloeiende kamerplanten kopen in Oosterhout

Woont u in de buurt van Dongen of Breda en bent u op zoek naar mooie, bloeiende kamerplanten? Dan zien we u hopelijk snel bij GroenRijk Oosterhout. Wij hebben een ruim, kleurrijk assortiment met bloeiende kamerplanten. Bekijk de openingstijden van GroenRijk Oosterhout. Graag tot ziens!

Meer over kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten