Groene kamerplanten

In de categorie groene kamerplanten behoren de kamerplanten die niet bloeien, maar hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en vinden een standplaats op het oosten prima.

Soorten groene kamerplanten

Bij ons tuincentrum in Oosterhout vindt u verschillende soorten groene kamerplanten. Zo kunt u precies op het uiterlijk of specifieke eigenschappen van de groene kamerplant bepalen welke plant in uw interieur en leefomgeving past. En welke verschillen zijn er dan allemaal? Qua verzorging bestaan er makkelijke, weinig water, schaduwplanten en volle zon planten. Qua uiterlijk bestaan er hangplanten, grote planten, kleine planten, exclusieve planten en groene kamerplanten met extra grote bladeren. En qua specifieke eigenschappen zijn er groene kamerplanten die niet giftig, van belang voor sommige huisdieren, of luchtzuiverend zijn. Voorbeelden van groene kamerplanten zijn:

groene kamerplanten

Verzorging groene kamerplanten

Groene kamerplanten houden over het algemeen niet van teveel water. Geef ze dus matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten. Dat zal ze goed doen!

Alles om uw kamerplant te verzorgen vindt u bij GroenRijk Oosterhout

Naast het grote assortiment groene kamerplanten hebben wij ook diverse soorten potgrond en voeding voor planten om de planten gezond te houden. Zo kunt u kiezen uit grondsoorten bestemd voor speciale soorten. In de potgrond speciaal zitten extra voedingsstoffen die er voor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Wilt u sterke en gezonde planten? Dan is het zaak de planten extra voeding te geven. Wij verkopen voeding voor diverse planten van onder andere het merk Pokon en Eco style. Ook voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben wij zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen.

Groene kamerplanten kopen bij GroenRijk Oosterhout

Groene kamerplanten niet meer zo groen?

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. 

Kom naar tuincentrum Oosterhout voor groene kamerplanten!

Of u nu op zoek bent naar nieuwe groene kamerplanten of advies wilt over uw huidige kamerplanten, bij GroenRijk Oosterhout bent u aan het juiste adres! Kom vooral eens langs in ons tuincentrum in Oosterhout nabij Breda, Dongen, Raamsdonksveer en Geertruidenberg. Op onze 13.000 m2 tellende winkelvloer staan onze medewerkers voor u klaar en zult u vast een zeker een mooie groene kamerplant vinden. Benieuwd naar wat voor een soort kamerplanten je allemaal nog meer in ons tuincentrum kunt vinden? Bekijk hier het totale assortiment aan kamerplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten