Cactussen en vetplanten

Wat zo bijzonder is aan cactussen en vetplanten,  is dat ze hun vocht opslaan in de bladeren, stengels en wortels. Op deze manier kunnen ze overleven in droge omstandigheden. Het kan zijn dat een cactus of vetplant te droog staat. Dat merkt u vanzelf als de bladeren dan verschrompelen. De meeste soorten vetplanten hebben normaal gesproken namelijk vlezige bladeren. Het is de bedoeling dat cactussen en vetplanten tijdens de groeiperiode matig water krijgen. Eén keer in de week is meer dan genoeg. Deze kamerplanten zijn natuurlijk ideaal als u niet zoveel omkijken naar uw planten wilt hebben, maar toch planten in huis wilt hebben. Bij GroenRijk Oosterhout bent u op het juiste adres voor een ruime keuze aan cactussen en vetplanten.

Mini cactussen en vetplantjes kopen

Wat tegenwoordig veel te zien is, zijn de kleine versies van de cactussen en vetplantjes. Deze zijn perfect om ergens tussen te zetten of bijvoorbeeld onder een glazen stolp. Ondanks dat ze klein zijn, geven ze wel die groene touch in uw interieur. Zowel een cactus als een vetplant zijn gek op een plek met droogte, warmte en zon. Dat is natuurlijk erg logisch aangezien ze in hun normale leefmilieu in een woestijn leven. Een goede plek is dan ook de vensterbank. Maar let op, want niet alle cactussen of vetplanten zijn geschikt om in de volle zon te staan. De medewerkers van ons tuincentrum kunnen u precies vertellen welke soorten wel geschikt zijn en welke soorten niet. Dus wilt u graag een mini cactus of mini vetplant kopen? Of vindt u de normale versies mooier? Het kan allemaal! Breng dan eens een bezoekje aan ons tuincentrum in Oosterhout.

Cactussen en vetplanten kopen bij GroenRijk Oosterhout

Vetplanten en cactussen worden ook wel succulenten genoemd

Wist u dat vetplanten en cactussen ook wel succulenten worden genoemd? Waar komt de naam succulent nu eigenlijk vandaag? Succulent betekent eigenlijk dat de plant het water opslaat in een deel van de plant. Denk dan bijvoorbeeld aan een blad, stengel en wortel. De planten hebben hele speciale structuren om het water op te slaan. Wanneer het wat droger wordt kan de plant het opgeslagen water gebruiken om te overleven. Welke bekende succulenten kunt u bij GroenRijk Oosterhout vinden?

In ons tuincentrum vindt u ook arrangementen met planten waar vetplanten en cactussen zijn verwerkt. Zo heeft u meteen iets leuks om cadeau te geven!

Cactussen en vetplanten kopen bij GroenRijk Oosterhout

Cactussen en vetplanten kopen in omgeving Breda

Woont u in de buurt van Dongen of Breda? Kom dan eens naar onze GroenRijk vestiging in Oosterhout en laat u inspireren door alle soorten en maten cactussen en vetplanten. Wij verkopen ook potten die perfect bij de cactussen en vetplanten passen. Zo gaat u met een complete plant-pot combinatie naar huis. Wanneer u bij ons langskomt, kunt u ook meteen de rest van onze kamerplanten afdeling bekijken. Geniet tussendoor ook van een heerlijk kopje koffie of een lekker broodje bij lunchroom De Proeftuin. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan hieronder uw route naar onze winkel en dan zien we u hopelijk snel bij GroenRijk Oosterhout.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten