Kunstgras

Voor kunstgras bent u bij GroenRijk Oosterhout aan het juiste adres. Wij verkopen topkwaliteit kunstgras van het merk Garden Stones & Basics. Dit kunstgras is nauwelijks van echt te onderscheiden. Benieuwd hoe het kunstgras er in het echt uitziet? Kom gerust eens langs en ontdek de voordelen van ons mooie kunstgras!

Waarom kunstgras in plaats van echt gras?

Kunstgras had voorheen een slechte naam en om die reden zijn er veel mensen die een overstap naar kunstgras niet eens overwegen. Het was vroeger namelijk zo dat kunstgras erg stroef aanvoelde. Daarnaast kwam er bij hitte een onaangename geur vanaf en voelde het kunstgras warm aan. Dit is natuurlijk ongewenst! Intussen zijn de matten van kunstgras behoorlijk verder ontwikkeld en heeft kunstgras veel meer voordelen ten opzichte van echt gras. Met kunstgras heeft u altijd een mooi en groen gazon zonder het gedoe van moeten maaien, zaaien van kale plekken, sproeien en meer. Met kunstgras is het genieten van de tuin in plaats van hard werken aan de tuin! Wij hebben enkele voordelen van kunstgras op een rijtje gezet:

  • Het grootste voordeel is het weinige onderhoud van kunstgras.
  • Echt gras wordt als voorbeeld genomen voor kunstgras en het verschil is bijna niet meer te zien. De grasmatten zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Bij het kunstgras van hoogstaande kwaliteit wordt bijvoorbeeld een bruine onderlaag aangebracht. Deze laag is ook zichtbaar bij echt gras en hierdoor ziet het kunstgras er veel realistischer uit dan voorheen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verschillende groentinten en graslengten.
  • De materialen waar kunstgras van wordt gemaakt zijn huidvriendelijk en het gras is erg stevig.
  • Het gras voelt altijd lekker koel aan, ook tijdens warme dagen. Het kunstgras is tegenwoordig ook een stuk zachter geworden.
  • Het kunstgras slijt niet, dus er kan eindeloos op gespeeld worden door dieren en kinderen. De kleertjes van de kids blijven ook nog eens schoon.

Kortom, een hele boel voordelen voor het nemen van kunstgras!

Kunstgras kopen doet u bij GroenRijk Oosterhout

Tarieven van het kunstgras

Bij GroenRijk Oosterhout koopt u kunstgras van het merk Garden Stones & Basics. Deze is bij ons in vijf varianten verkrijgbaar. Dit kunstgras heeft een hoge dichtheid. Bij ons kunt u zelfs een proefstukje komen halen! De prijs hangt af van welke soort kunstgras u uiteindelijk kiest, maar deze ligt tussen de € 21,- en € 33,- per m2.

Zelf kunstgras aanleggen

Zelf kunstgras leggen is niet zo moeilijk, maar het moet wel even goed gebeuren! Het is van belang dat de ondergrond het water goed afvoert. Wanneer u kunstgras op een natuurlijke ondergrond legt, moet deze mooi ondergrond egaal zijn. Het is verder erg belangrijk dat u onder het kunstgras een geotextiel onderdoek legt. Dit zorgt namelijk voor extra stabilisatie bij het betreden van het kunstgras en zo voorkomt u verzakkingen. Leg kunstgras altijd zo neer dat u tegen de vezelrichting inkijkt en rol het zo uit dat u aan het eind twee á drie cm overhoudt. Dit kunt u aan het eind altijd wegsnijden.

Kunstgras vindt u bij GroenRijk Oosterhout

Vragen over ons kunstgras? Bezoek GroenRijk Oosterhout!

Wilt u meer weten over het leggen of kiezen van kunstgras? Bezoek ons tuincentrum en vraag onze deskundige medewerkers om advies. Neem ook eens een kijkje op de andere afdelingen van ons uitgebreide tuincentrum in Oosterhout. Bij ons kunt u ook terecht voor diverse tuinplanten, kamerplanten, bloemen en in de zomer vindt u bij ons een ruim assortiment barbecues.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment