Kunstgras

Voor kunstgras bent u bij GroenRijk Oosterhout aan het juiste adres. Wij verkopen topkwaliteit kunstgras van het merk Garden Stones & Basics, dat nauwelijks van echt te onderscheiden is. Ontdek de voordelen van ons mooie kunstgras!

Waarom kunstgras in plaats van echt gras

Kunstgras had voorheen een slechte naam en om die reden zijn er veel mensen die een overstap niet eens overwegen. Het was namelijk zo dat kunstgras erg stroef aanvoelde en bij hogere temperaturen kwam er een onaangename geur af en voelde het kunstgras warm aan. Dit is natuurlijk ongewenst! Intussen zijn de matten van kunstgras behoorlijk verder ontwikkelt, kortom heel veel meer voordelen t.o.v. echt gras. Met kunstgras heb je altijd een mooi groen gazon. Zonder het gedoe van moeten maaien, bijzaaien van kale plekken, sproeien en meer. Genieten in de tuin inplaats van hard werken aan de tuin!

  • Het grootste voordeel is het weinige onderhoud van kunstgras.
  • Echt gras wordt als voorbeeld genomen voor kunstgras en het verschil is bijna niet meer te zien. De grasmatten zijn soms nauwelijks van echt te onderscheiden. Bij het kunstgras van hoogstaande kwaliteit wordt bijvoorbeeld een bruine onderlaag aangebracht. Deze laag is ook zichtbaar bij echt gras, hiermee ziet het er veel realistischer uit dan voorheen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verschillende groentinten en graslengten.
  • De materialen waar kunstgras van wordt gemaakt zijn huidvriendelijk en het gras is erg stevig.
  • Het gras voelt altijd lekker koel aan, ook tijdens warme dagen. Het kunstgras is tegenwoordig ook een stuk zachter geworden.
  • Het kunstgras slijt niet, dus er kan eindeloos op gespeeld worden door dieren en kinderen. De kleertjes van de kids blijven ook nog eens schoon.

Kortom het vooroordeel past niet meer bij de huidige stand van zaken. Gebruik dus zeker kunstgras voor uw tuin of voor uw balkon!

Tarieven kunstgras

Bij GroenRijk Oosterhout koopt u kunstgras van het merk Garden Stones & Basics deze is in 5 varianten verkrijgbaar. Dit kunstgras heeft een hoge dichtheid en u kunt nu gratis een proefstukje op komen halen in ons tuincentrum! De prijs hangt af van welke soort kunstgras  u kiest, deze ligt tussen de € 21,- en € 33,- per m2.

Zelf kunstgras aanleggen

Zelf kunstgras leggen is niet zo moeilijk, maar het moet wel even goed gebeuren! Het is van belang dat de ondergrond het water goed afvoert. Wanneer u kunstgras op een natuurlijke ondergrond legt, moet deze mooi ondergrond egaal zijn. Het is verder erg belangrijk dat u onder het kunstgras een geotextiel onderdoek legt, dit zorgt namelijk voor extra stabilisatie bij het betreden van het kunstgras. Zo voorkomt u verzakkingen. Leg kunstgras altijd zo neer dat u tegen de vezelrichting inkijkt en rol het zo uit dat u aan het eind 2 á 3 cm overhoudt. Dit kunt u aan het eind wegsnijden.

Vragen over ons kunstgras? Bezoek GroenRijk Oosterhout!

Wilt u meer weten over het leggen of kiezen van kunstgras? Bezoek ons tuincentrum en vraag onze deskundige medewerkers om advies. Neem ogelijk een kijkje op de andere afdelingen van ons uitgebreide tuincentrum in Oosterhout!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment