Regenton

Wilt u een regenton in uw tuin? Dan bent u zeer milieubewust! Regenwater is veel beter voor de plantjes dan kraanwater omdat er bijna geen kalk in zit, bovendien bespaart u op de water rekening. Door water op te vangen in een regenton doet u goeds voor u zelf, voor de plantjes en het milieu. Wij hebben diverse maten en soorten op voorraad in ons tuincentrum te Oosterhout.

Welke regenton past er bij u?

De keuze bestaat uit een kunststof of houten regenton, een handig klein model voor op uw balkon, of een grote regenton in het geval u een grote tuin heeft? Dit hangt uiteraard af van de ruimte die u beschikbaar heeft en wat u met het water zou willen doen. Wilt u het water ook gebruiken om uw auto te wassen bijvoorbeeld, dan is een grotere maat een goed idee. Houten regentonnen moeten van extra sterk hout gemaakt worden. Dit type regenton sluit goed aan bij een landelijke tuin. Kunststof regentonnen zijn wat minder mooi om te zien maar zeker gebruiksvriendelijker, het aansluiten op de regenpijp is ook makkelijker uit te voeren dan bij een houten regenton. Weet u niet helemaal wat de beste keuze is, vraag het ons gerust!

Een regenton aansluiten op de regenpijp

Om een regenton aan te sluiten op de regenpijp komt u met de juiste instructies zelf een heel eind. Start met het boren van een gat in de regenpijp, in veel gevallen krijgt u bij de regenton een boor meegeleverd. Om het gat gaat een klem heen welke u vast maakt met enkele schroefjes. Met een beetje handigheid gaat dat zeker lukken! Om met de gieter goed bij het kraantje van de regenton te kunnen is het zaak de regenton op een voetstuk of verhoging te plaatsen. Bij veel merken regentonnen is het mogelijk een bijpassend voetstuk te bestellen in het zelfde materiaal. Door het bekijken van onderstaand filmpje van Tuinmanieren zal het één en ander zeker duidelijk worden.

Nog steeds onduidelijkheden? Op de website huisjeboompjebeter is tevens een duidelijke uitleg terug te vinden.

U heeft al een regenton, maar u wilt meer doen?

Het klimaat verandert dat is droevig maar een feit. De stabiliteit van het weer neemt nu eenmaal af. Soms regent het intensief weken aaneengesloten en dan is het lang achter elkaar kurk droog. Ons watersysteem kan die heftige regenval niet altijd aan, dit kan leiden tot wateroverlast op veel plaatsen in het land. Naast de regenton is een tuin met minder bestrating ook goed voor het verwerken van heftige regenbuien. Meer planten in de tuin zorgt tevens voor vogels bijen en vlinders in de tuin, en dat heeft ook weer zijn voordelen.

In dit filmpje wordt het zeker duidelijk!

Heeft u toch nog vragen? Breng een bezoekje aan ons tuincentrum te Oosterhout nabij Breda.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuingereedschap