Regenton

Wilt u een regenton in uw tuin? Dan bent u zeer milieubewust! Regenwater is veel beter voor de plantjes dan kraanwater omdat er bijna geen kalk in zit en bovendien bespaart u op de water rekening. Door water op te vangen in een regenton doet u goeds voor u zelf, voor de plantjes en het milieu! Wij hebben diverse maten en soorten op voorraad in ons tuincentrum te Oosterhout. Voor uw tuingereedschap bent u bij ons aan het juiste adres! 

Welke regenton past er bij u?

De keuze bestaat uit een kunststof of houten regenton, een handig klein model voor op uw balkon, of een grote regenton in het geval u een grote tuin heeft. Dit hangt uiteraard af van de ruimte die u beschikbaar heeft en wat u met het water zou willen doen. Wilt u het water ook gebruiken om uw auto te wassen bijvoorbeeld? Dan is een grotere maat een goed idee. Houten regentonnen moeten van extra sterk hout gemaakt worden. Dit type regenton sluit goed aan bij een landelijke tuin. Kunststof regentonnen zijn wat minder mooi om te zien maar zeker gebruiksvriendelijker, het aansluiten op de regenpijp is ook makkelijker uit te voeren dan bij een houten regenton. Weet u niet helemaal wat de beste keuze is? Bekijk dan ons volledige assortiment in het tuincentrum en stel ons gerust uw vragen!

Een regenton aansluiten op de regenpijp

Om een regenton aan te sluiten op de regenpijp komt u met de juiste instructies zelf een heel eind. Start met het boren van een gat in de regenpijp, in veel gevallen krijgt u bij de regenton een boor meegeleverd. Om het gat gaat een klem heen welke u vast maakt met enkele schroefjes. Met een beetje handigheid gaat dat zeker lukken! Om met de gieter goed bij het kraantje van de regenton te kunnen is het zaak de regenton op een voetstuk of verhoging te plaatsen. Bij veel merken regentonnen is het mogelijk een bijpassend voetstuk te bestellen in het zelfde materiaal. Door het bekijken van onderstaand filmpje van Tuinmanieren zal het één en ander zeker duidelijk worden.

Nog steeds onduidelijkheden? Op de website huisjeboompjebeter is tevens een duidelijke uitleg terug te vinden.

Regenton kopen in Oosterhout

U heeft al een regenton, maar u wilt meer doen?

Het klimaat verandert overduidelijk en de stabiliteit van het weer neemt af. Soms regent het intensief weken aaneengesloten en dan is het lang achter elkaar kurk droog. Ons watersysteem kan die heftige regenval niet altijd aan, wat kan leiden tot wateroverlast op veel plaatsen in het land. Naast de regenton is een tuin met minder bestrating ook goed voor het verwerken van heftige regenbuien. Meer planten in de tuin zorgt tevens voor vogels, bijen en vlinders in de tuin, en dat heeft ook weer zijn voordelen. De onderstaande video geeft meer informatie over dit onderwerp. 

Bewatering uit de regenton: de benodigdheden vindt u bij GroenRijk Oosterhout

Op het gebied van bewatering heeft u natuurlijk verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor:

  • Gieters
  • Tuinslangen
  • Automatische sproeisystemen

Het voordeel aan een regenton, is naast de winst voor uw waterrekening en het milieu, dat u aan de ton en een gieter voldoende heeft. U hoeft geen systemen af te stellen en kunt meteen aan de slag! 

Regenton en bewatering GroenRijk Oosterhout

Tot ziens bij GroenRijk Oosterhout

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Oosterhout voor bewatering, tuingereedschap van onder andere het merk Gardena en nog veel meer. Uiteraard helpen wij u graag bij uw vragen en voorzien wij u indien nodig van vakkundig advies. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend en helpen wij u met veel plezier op weg! U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen, door te bellen naar 0162-451852 of door een mail te sturen naar [email protected]. Graag tot ziens! 

Meer bewateringssystemen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuingereedschap