Moestuin

Een eigen moestuin is onwijs populair. Met het zelf kweken van groente en fruit in een moestuin creëert u namelijk eigen gekweekt voedsel. Doordat dit voedsel uit uw moestuin heel vers is, bevat het extra veel voedingsstoffen, is het vrij van conserveermiddelen én erg vol van smaak. Daarnaast is het kweken van uw eigen voedsel in een moestuin leuk om te doen en geeft het veel voldoening wanneer u uiteindelijk uw eigen groenten en fruit kunt oogsten. Gaat u zelf een moestuin opzetten en groenten, fruit of kruiden kweken? Bij GroenRijk Oosterhout vindt u alles wat u nodig heeft voor de moestuin. Kom vooral eens langs om ons gehele assortiment te bekijken!

Hoe begin ik met een moestuin? 

De basis van een goede moestuin begint natuurlijk bij het aanschaffen van de juiste producten. In het moestuin assortiment van ons tuincentrum in Oosterhout vindt u alles voor de moestuin. We bieden namelijk een breed assortiment aan producten om uw eigen groente, fruit en kruiden te kweken. Zoals:

GroenRijk Oosterhout | Moestuin

Hoe leg ik een moestuin aan? 

Zodra u begint met een eigen moestuin zijn er een aantal onderdelen die belangrijk zijn. Allereerst: kijk naar de grond waar u de moestuin wilt beginnen. Een goede grond is namelijk van belang als er straks groenten, fruit of kruiden goed moeten gaan groeien. Deze planten halen hun voeding namelijk grotendeels uit de grond. En ander belangrijk onderdeel is te bepalen waar de moestuin geplaatst wordt. Planten halen hun voeding namelijk ook uit de lucht, koolzuurgas dat met behulp van zonlicht om wordt gezet naar bouwstoffen. Een zonnige plek is daarom van belang voor goed groeiende moestuin. Als u heeft bepaald waar de moestuin te plaatsen, gaat u de grond klaar maken voor de moestuin. Spit daarvoor de grond om en verwijder afval en onkruid. Bedek de grond vervolgens met een laag meststof en zaai of plant dan de gewassen die u wilt gaan kweken. Wanneer u gaat zaaien, lees dan voordat u dit wanneer de beste zaaitijd is volgens de verpakking. Volg deze aanwijzingen op of vraag meer informatie bij ons tuincentrum in Oosterhout. 

Hoe verzorg ik een moestuin?

Het verzorgen van de moestuin is ook een belangrijk onderdeel om uw moestuin ook goed in leven te houden. In het voorjaar kunt u daarvoor het beste een langzaamwerkende en biologische meststof gebruiken. Denk er aan regelmatig onkruid te verwijderen, het liefst handmatig en bescherm uw gewas op een milieuvriendelijke manier tegen insecten en ander ongedierte. Ter bescherming van groot ongedierte zoals vogels, kunt u het beste direct na het zaaien een net over de moestuin spannen. Verder is het voor de verzorging van uw moestuin belangrijk deze vochtig te houden, sproei dus wanneer het droog is. Overdrijf dit zeker niet want dat komt uw gewas ook niet ten goede. 

GroenRijk Oosterhout | Moestuin

Kom voor alles voor uw moestuin naar GroenRijk Oosterhout

Voor alles omtrent uw moestuin bent u bij ons tuincentrum in Oosterhout nabij Breda, Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Dongen aan het juiste adres. Zowel voor alle benodigdheden als een persoonlijk advies kunt u bij ons terecht. Onze medewerkers helpen u graag! Hieronder kunt u alvast de route naar onze winkel plannen, bekijk onze openingstijden en dan zien we u hopelijk snel bij GroenRijk Oosterhout!

GroenRijk Oosterhout | Moestuin

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment