Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Bestrijdingsmiddelen

Uw tuinplanten, gazon of moestuin beschermen met bestrijdingsmiddelen van GroenRijk in Oosterhout? Dat kan! Bij ons in het tuincentrum vindt u een ruim aanbod bestrijdingsmiddelen van diverse merken en voor diverse doeleinden.

Gewasbescherming

Bestrijdingsmiddelen zijn er in overvloed, maar voordat u overgaat tot het bestrijden van luizen, rupsen en ander ongedierte kunt u zich afvragen of de plant wel op een goede plaats staat. Een plant die al niet lekker groeit, staat vaak op een verkeerde plek. De grond kan bijvoorbeeld te nat of te droog zijn of de standplaats is voor deze plant wellicht te zonnig of te donker. Mocht u desondanks de beestjes te lijf willen gaan, laat u zich dan goed voorlichten en lees goed de gebruiksaanwijzing. U kunt ook bij ons terecht voor bestrijdingsmiddelen tegen mollen, muizen en groter ongedierte.

bestrijdingsmiddelen gewasbescherming

Onkruidbestrijding

Planten die als ongenode gasten in het gazon voorkomen, worden onkruid genoemd terwijl het gewoon inheemse planten zijn. In de borders kan het "onkruid" geschoffeld worden, in het gazon is dat een stuk moeilijker vandaar dat er teruggegrepen moet worden op bestrijdingsmiddelen die door middel van korrels of in vloeibare vorm verwerkt kunnen worden. Een ander hardnekkig onkruid is mos. Vaak komt dit in gazons voor die in de schaduw liggen of waar de grond te zuur is. U kunt bij ons een grondanalyse aanvragen met daarbij een aangepast bemestingsadvies. Bij zure grond wil kalk ook nog weleens helpen. 

Schimmels

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. De bekendste is meeldauw die de plant bedekt met een laagje wit schimmelpluis. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten grond richten. Een andere schimmelsoort is roest. Deze is te herkennen aan rode en gele vlekken op de bladeren. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldeknop. Sterroetdauw, ook wel blackspot genoemd, komt vooral op rozen voor, preventief spuiten in maart is aan te bevelen. De valse meeldauw heeft een witgrauw laag schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. Aan de bovenkant onstaan vaak geelgroene vlekken. Aangetaste delen van de planten moeten worden verwijderd.

Kom voor bestrijdingsmiddelen naar GroenRijk Oosterhout

Voor bestrijdingsmiddelen tegen schimmels en onkruidbestrijding of middelen voor gewasbescherming bent u bij Groenrijk Oosterhout aan het juiste adres. In ons ruime assortiment is er voor ieder doel wel een bestrijdingsmiddel te vinden. Kom dus vooral eens langs bij ons tuincentrum en laat u adviseren welk bestrijdingsmiddel voor uw doel geschikt is. We zijn van maandag tot en met donderdag geopend van 09:00 tot 18:00 op vrijdag van 09:00 tot 20:00 (tot vrijdag 23 maart 2018) op zaterdag van 09:00 tot 17:00 én op zondag van 11:00 tot 17:00. In ons tuincentrum heeft u meer dan 13.000 m2 winkelplezier waar u zeker de bestrijdingsmiddelen zult vinden die u zoekt. Daarnaast zijn wij ook nog een bloemist, vijverspecialist, dierenwinkel en proeftuin. Zo wordt het uitzoeken van bestrijdingsmiddelen ineens wel een heel gezellig uitje. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment