Tuinaarde

Op zoek naar tuinaarde? Bij ons Tuincentrum in Oosterhout vindt u verschillende soorten tuinaarde. Voor ieder doel is er wel een soort tuinaarde beschikbaar om de beste resultaten mee te behalen. Bij GroenRijk Oosterhout geven we je graag advies over de juiste tuinaarde! Naast tuinaarde beschikken we ook over potgrond en nog meer meststoffen en bestrijdingsmiddelen bij ons tuincentrum. 

Soorten tuinaarde

Gaat u tuinieren en zoekt u de beste grond voor tuinplanten? Dan hebben we de juiste tuinaarde voor u paraat. Er bestaat ook tuinaarde voor specifieke plant- en bloemsoorten waarmee je jouw planten en bloemen laat stralen. Zoekt u tuinaarde om de tuin mee op te hogen? Gebruik dan juist opvulgrond. Wilt u een moestuin beginnen? Ook daarvoor bestaat er tuinaarde die het meest geschikt is.

Merken tuinaarde

Bij ons tuincentrum verkopen we zowel tuinaarde van ons eigen merk als van het merk Pokon.

Pokon potgrond

Wat is tuinaarde eigenlijk precies? 

Tuinaarde is een mix van compost, zwartveen en tuinturf. Het is een stuk zwaarder en minder luchtig dan potgrond. Tuinaarde is vaak goedkoper dan potgrond, maar doe vooral geen tuinaarde in potten, want het laat te weinig lucht en water door voor in een pot. Tuinaarde is wel geschikt voor het aanvullen van grond in de tuin. De bodem wordt door de samenstelling van de tuinaarde verbeterd en het is een goede bemesting voor als u er iets op wil laten groeien. 

De volgende stap, hoe gebruik je tuinaarde? 

Meng tuinaarde altijd met bestaande grond, dit verhoogt de kwaliteit van de grond. Maak daarvoor de bovenlaag van de grond lichtjes los met een hark. Verdeel er dan een dunne laag tuinaarde overheen en hark dan opnieuw de grond goed door zodat je de bestaande grond met de tuinaarde mengt. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Meststoffen