Potgrond

Op zoek naar potgrond? Bij GroenRijk Oosterhout vindt u verschillende soorten potgrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig namelijk voor elke categorie tuinplanten en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laat groeien en bloeien. Naast de diverse soorten potgrond hebben wij in ons tuincentrum ook meststoffen en bestrijdingsmiddelen.

Wat is potgrond eigenlijk precies?

Potgrond is altijd een mix van diverse natuurlijke grondstoffen. Als basis wordt er vaak gebruik gemaakt van veen of kokos en dat wordt vermengd met boomschors, compost, meststoffen, kalk en kokos. De samenstelling zorgt ervoor dat de potgrond goed het water en lucht kan vasthouden. Daardoor is potgrond een voedzame grond voor bloemen en planten in bijvoorbeeld bakken of potten. De plant kan op deze manier goed groeien en bloeien. Het is verstandig wanneer om om de zoveel tijd het potgrond te vervangen. Op de verpakking van de potgrond kunt u lezen hoe lang de werking optimaal is. 

Soorten potgrond

Potgrond is er niet in één soort, maar in veel verschillende soorten. Enkele voorbeelden zijn: turf, potgrond en tuingrond. Deze voorbeelden worden ook weer opgesplitst in andere soorten. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Buxusgrond
  • Zaai- en stekgrond
  • Cactus potgrond
  • Kamerplanten potgrond
  • Potgrond voor mediterrane planten
  • Universele potgrond

Diverse soorten potgrond vindt u bij GroenRijk Oosterhout

Hoe gebruik je potgrond? 

Nadat u de juiste potgrond voor de juiste plant heeft gevonden, is het de vraag hoe u de potgrond op de juiste manier gebruikt. Voor planten in een pot zet u eerste de plant met plastic pot er nog omheen in het water. Zo kan de kluit zich vullen met water en is de eerste behoefte aan vocht voldaan. Zorg dat uw pot minimaal één, maar het liefst meerdere gaten heeft onderin de pot. Op deze manier kan het overtollige water goed weg lopen. Vul de pot met een laag potgrond, zodat uw plant op de juiste hoogte in de pot komt te staan. Haal de plastic pot van de plant en zet de plant met kluit in de pot. De ruimte om de plant heen vult u ook weer op met potgrond. Druk de potgrond voorzichtig aan. Na een aantal maanden is de voeding uit de potgrond niet meer voldoende, dan is het dus tijd om uw plant bij te mesten. Bij GroenRijk in Oosterhout vindt u diverse soorten meststoffen voor uw planten. Vraag één van onze medewerkers welke soort u het best kunt gebruiken. 

Potgrond van Pokon

Bij ons tuincentrum in Oosterhout verkopen we potgrond van ons eigen GroenRijk merk, maar ook potgrond van Pokon. Pokon bestaat al 90 jaar. Inmiddels is Pokon in ieder huishouden bekend; is het niet de bekende flesjes met plantenvoeding, dan is het zeker wel de potgrond. Voor meer informatie over de potgrond van Pokon kunt u contact met ons opnemen of kom gerust langs in onze winkel.

Pokon potgrond

Potgrond kopen bij GroenRijk Oosterhout

Bent u dus op zoek naar potgrond? Dan bent u bij ons in Oosterhout op het juiste adres. Bekijk de openingstijden van onze winkel en plan hieronder gemakkelijk uw route naar ons tuincentrum. Graag tot ziens bij GroenRijk Oosterhout.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Meststoffen