Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Potgrond

Op zoek naar potgrond? Bij GroenRijk Oosterhout vindt u verschillende soorten potgrond. Naast de traditionele potgrond is er tegenwoordig namelijk voor elke categorie tuin- en kamerplanten wel een speciale potgrond die ook daadwerkelijk de planten beter laat groeien en bloeien. Naast potgrond beschikken we over nog meer meststoffen en bestrijdingsmiddelen bij ons tuincentrum. 

Soorten potgrond

Enkele soorten zijn turf, potgrond en tuingrond. Die worden vervolgens weer opgesplitst in meer soorten. Zoals potgrond speciaal voor cactussen, palmen of bonsaibomen. Maar ook potgrond speciaal voor een moestuin en biologische potgrond. 

Merken potgrond

Bij ons tuincentrum verkopen we zowel potgrond van ons eigen merk als van het merk Pokon.

Pokon potgrond

Wat is potgrond eigenlijk precies?

Potgrond is altijd een mix van diverse natuurlijke grondstoffen. Als basis wordt er vaak gebruik gemaakt van veen of kokos en dat wordt vermengd met boomschors, compost, meststoofen, kalk en kokos. De samenstelling zorgt ervoor dat de potgrond gped water en lucht kan vasthouden en is daardoor een voedzame grond voor bloemen en planten in bakken of potten. De plant kan zo goed groeien en bloeien. Het is verstandig wanneer u om de zoveel tijd potgrond vervangt, u kunt op de verpakking van de potgrond vaak lezen hoe lang de werking optimaal is. 

Hoe gebruik je potgrond? 

Nadat u de juiste potgrond heeft gevonden is het de vraag hoe u de potgrond op de juiste manier gebruikt. Voor planten in een pot zet u eerste de plant met plastic pot er nog omheen in het water. Zo kan de kluit zich vullen met water en is de eerste behoefte aan vocht voldaan. Zorg dat uw pot minimaal een en liever meerdere gaten heeft onderin de pot, anders kan het overtollige water niet weg lopen. Vul de pot met een laag potgrond zodat uw plant op de juiste hoogte in de pot kan komen de staan. Zet dan de plant, nu zonder de plastic pot, erop. De ruimte om de plant heen vult u ook weer op met potgrond. Druk de potgrond voorzichtig aan. Na een aantal maanden is de voeding uit de potgrond niet meer voldoende, dan is het tijd om uw plant bij te mesten. Bekijk daarvoor ons assortiment meststoffen

Bent u op zoek naar grond voor in de tuin? Wij hebben ook tuinaarde

Bekijk meer productgroepen in de categorie Meststoffen