Rozen & Klimplanten

Bent u opzoek naar rozen voor in uw tuin en woont u in de omgeving van Oosterhout? In iedere tuin is wel een mooi plekje te vinden voor de roos. Rozen zijn er in vele soorten en maten, zoals struikrozen, stamrozen en klimrozen. Er zijn zelfs ook bodembedekkende rozen. Klimrozen moeten goed vastgezet worden om te voorkomen dat ze gaan hangen. Ze hechten zichzelf niet, zoals bijvoorbeeld een klimhortensia dat wel doet. Rozen zijn echte zonaanbidders en moeten in het voorjaar flink worden teruggesnoeid. Naast rozen hebben wij in ons tuincentrum ook tal van verschillende klimplanten, zoals Hedera en Clematis.

Rozen snoeien

Het is belangrijk om op de juiste manier de rozen te snoeien, zodat de roos goed blijft groeien en er uiteindelijk veel bloemen aan de plant komen. Het snoeien van de rozen kan het beste in de maand maart. Eerder is onverstandig, omdat de roos dan nog kapot kan vriezen en gevoeliger zal zijn om ziektes op te lopen. Lees meer over het snoeien van rozen in deze handige tuintip. U kunt ook altijd de medewerkers van ons tuincentrum om tips en advies vragen over het snoeien van de rozen uit de tuin.

Rozen en Klimplanten | GroenRijk Oosterhout

Klimplanten: Clematis en Hedera

Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste is de Clematis en de Hedera. Deze wordt ook wel Klimop genoemd. Maar er zin natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterk groeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en niet te vergeten de Blauwe regen en de al eerder genoemde Klimhortensia.

Rozen en klimplanten kopen in Oosterhout

Wilt u meer weten over rozen? Of over onze klimplanten? Kom dan eens langs in ons tuincentrum in Oosterhout. Tevens hebben wij ook verschillende soorten tuingereedschap die het tuinieren een stuk gemakkelijker maken. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten