Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Rozen & Klimplanten

Bent u opzoek naar rozen voor in uw tuin en woont u in de omgeving van Oosterhout? In iedere tuin is wel een mooi plekje te vinden voor de roos. Rozen zijn er in vele soorten en maten, zoals struikrozen, stamrozen en klimrozenOok zijn er bodembedekkende rozen. Klimrozen moeten goed vastgezet worden om te voorkomen dat ze gaan hangen, ze hechten zichzelf niet zoals bijvoorbeeld een klimhortensia dat wel doet. Rozen zijn echte zonaanbidders en moeten in het voorjaar flink worden teruggesnoeid.

Rozen snoeien

Het is belangrijk om op de juiste manier te snoeien zodat de roos goed blijft groeien en er veel bloemen aan de plant komen. Het snoeien van de rozen kan het beste in de maand maart. Eerder is onverstandig omdat de roos dan nog kapot kan vriezen en gevoeliger zal zijn om ziektes op te lopen. Lees meer over het snoeien van rozen in deze handige tuintip.

Andere klimpanten zoals de clematis en de Hedera

Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste is de clematis en de hedera (klimop), maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterk groeiende bruidsluier, de geurende kamperfoelie en niet te vergeten de blauwe regen en de al eerder genoemde klimhortensia.

Wilt u meer weten over rozen? Kom dan eens langs in ons tuincentrum in Oosterhout klik hier voor onze contactgegevens en openingstijden

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten