Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Dit blok laten staan! Bevat een lijntje om de header op te delen.

Vaste planten

Vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terugkomen. In het najaar sterven ze af en in het voorjaar komen ze weer in vol ornaat tevoorschijn. Veel voorkomende vaste planten zijn:

  • Primula
  • Blauwe ster
  • Duizendblad
  • Stokroos

Vaste planten zijn een goede investering en zorgen voor een prachtige basis in uw tuin. Het assortiment vaste planten bij ons in het tuincentrum in Oosterhout is groot. In de zomer bieden wij ook mooie grote vaste planten aan, ideaal om een lege plek in uw tuin mee op te vullen.

Vaste planten in uw tuin vermenigvuldigen

U kunt vaste planten in het najaar scheuren of vermenigvuldigen, zoals het ook wel wordt genoemd. Met een scherpe spade snijdt u er een stuk af; bij oudere planten wordt de houtachtige kern vaak afgestoken zodat er een jonge frisse plant overblijft. Wilt u meer weten over het vermenigvuldigen van vaste planten in uw tuin, kom dan langs in ons tuincentrum in Oosterhout. Onze medewerkers geven u graag tips!

Vaste planten kopen bij GroenRijk Oosterhout

Een border van vaste planten

Een border is ideaal om een aantal vaste planten bij elkaar te zetten. Voordat u besluit om een border in uw tuin is het belangrijk om te weten op welke plek u deze wilt. Dit kan een plek zijn met veel zon, of juist weinig. Als u weet hoeveel uren zon er op deze plek is, kunt u vaste planten uitzoeken die hier tegen kunnen. Het leukste is een border waar aan de voorkant kleinere planten staan, en achteraan grotere. Wat het leuke is aan een border, is dat u planten kunt kiezen die verschillende bloeitijden hebben. Zo kunt u er zelfs voor zorgen dat u gedurende het hele jaar een bloeiende border heeft. 

Vaste planten koopt u bij GroenRijk Oosterhout

Voor een ruim aanbod aan vaste planten komt u naar GroenRijk Oosterhout nabij Breda en Raamsdonskveer. Wij zijn zes dagen per week geopend en helpen u graag bij de aankoop van één of meerdere vaste planten. Heeft u nog specifieke vragen over beplanting of misschien over een specifieke tuinplant die u graag zou willen planten? Vraag het dan aan een van onze medewerkers in ons tuincentrum, zij helpen u graag verder. Ook kunt u voor eventuele vragen altijd contact met ons opnemen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten