Eenjarige planten

Eénjarige planten zijn planten die een hele zomer lang zullen bloeien, maar daarna afsterven. Leeuwenbek, hangpetunia en violen zijn goede voorbeelden van éénjarige planten die u bij ons in het tuincentrum in Oosterhout kunt kopen. Eénjarige planten worden ook wel kuipplanten of perkgoed genoemd. Het perkgoed bestaat vaak uit kleurrijke bloemen waar iedereen vrolijk van wordt!

Eénjarige planten hetzelfde als kuipplanten?

Kuipplanten zijn éénjarige planten uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee, zoals de Oleander, Petunia, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Deze soorten planten zorgen echt voor een tropisch tintje in uw tuin. Zet ze op een warm plekje op het terras of plant ze in de tuin. U moet er wel rekening mee houden dat ze meestal niet winterhard zijn. Wij hebben in ons tuincentrum nabij Breda een ruim aanbod aan kuipplanten, maar natuurlijk ook mooie plantenpotten en bloemenbakken om ze te laten schitteren in uw tuin. 

Top 3 éénjarige planten

Wie wordt er nu niet vrolijk van de kleurrijke éénjarige planten? Voor het meest actuele assortiment verwijzen we u graag naar ons tuincentrum in Oosterhout. Er zijn vele verschillende soorten éénjarige planten, maar wat is onze top 3?

  • Fuchsia - De Fuchsia wordt ook wel Bellenplant genoemd en valt vooral op door het bijzondere uiterlijk. De Fuchsia is in verschillende kleuren te verkrijgen en heeft het mooiste effect wanneer hij in een hanging basket is geplant. De bloeitijd van de Fuchsia is van mei tot en met september.
  • Petunia - Een bekende zomerbloeier is natuurlijk de Petunia. Deze éénjarige plant bloeit in principe van april tot en met aan de eerst vorst. Eigenlijk heeft u er dus lange tijd plezier van. Petunia's zijn in verschillende soorten te verkrijgen. De de Petunia in de zon, maar niet in de wind.
  • Viooltjes - Iedereen kent de welbekende viooltjes wel! Viooltjes zorgen ervoor dat er een ware kleurenexplosie ontstaat in uw tuin of op uw balkon. Wist u dat er maar liefst 400 verschillende soorten violen bestaan? Dan moet hier zeker weten voor u een favoriet tussen zitten!

EĆ©njarige planten kopen bij GroenRijk Oosterhout, nabij Breda

Eenjarige planten kopen nabij Breda

Bij GroenRijk Oosterhout bent u dus van harte welkom voor een ruim assortiment éénjarige planten. Maak uw tuin of balkon vrolijk en kleurrijk met ons perkgoed. Wanneer u een bezoekje brengt aan ons tuincentrum, kunt u meteen ons assortiment met vaste planten en zaden zien. Wij verkopen alles om uw tuin of balkon op te fleuren én te onderhouden. Wij zijn zeven dagen per week geopend! Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum, plan uw route en dan zien we u hopelijk snel een keer bij GroenRijk Oosterhout! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten