Heesters

Heesters; in de volksmond beter bekend onder de term 'struiken' staan vrijwel in iedere tuin mooi. Weet u al wat u wilt uitstralen met de tuin? Een verwilderde botanische tuin of juist een moderne strakke tuin met strak gesnoeide hagen? Er is altijd wel een heester die aan uw wensen zal voldoen. Kom bij GroenRijk Oosterhout gerust eens langs voor wat meer inspiratie op het gebied van heesters. Daarnaast kunnen onze medewerkers u alles vertellen over de diverse heesters die u in ons tuincentrum kunt vinden.

Groenblijvende heesters of bladverliezende heesters

Heesters of struiken zijn eigenlijk net zo belangrijk als een haag in de tuin of bomen. Onder de heesters vallen heel veel verschillende soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld groenblijvende heesters. Deze soorten heesters blijven in de winter groen, omdat ze hun groene blad behouden. Omdat ze dus groen blijven, heeft u het hele jaar door kleur in de tuin. En van groen in de tuin wordt iedereen toch blij! Groenblijvende heesters kunnen op elke plek in de tuin geplaatst worden: in een perkje, in een border of in de volle grond. Groenblijvende heesters zijn ook perfect te combineren met bijvoorbeeld vaste planten. Naast groenblijvende heesters is er nog een andere soort heester: bladverliezende heesters. In de winter is deze soort kaal, maar in het voorjaar komen er weer bladeren aan de heester. Er zijn ook heesters die gaan bloeien. Dit gebeurt eigenlijk wanneer de struik weer volop blad heeft. Wilt u weten welke planten u nog meer kunt combineren met heesters? Kom langs en vraag het gerust aan één van de GroenRijk Oosterhout medewerkers.

Heesters bij Oosterhout

Een heester of struik kan een echte blikvanger zijn in de tuin, vooral als u ze in bijzondere vormen snoeit of ze op een prominente plek plant in de tuin. Heesters worden vaak aangeschaft om hun speciale bladvorm of bladtekening. Bij ons in het tuincentrum in Oosterhout vindt u zowel bladverliezende als groenblijvende heesters. Wij hebben enkele bekende soorten heesters voor u op een rijtje gezet:

  • Ribes
  • Forsythia
  • Laurier
  • Buxus
  • Rhododendron

Voor verschillende soorten heesters bent u bij GroenRijk Oosterhout op het juiste adres

Vervelend probleem: de buxusrups of buxusmot

Een vervelend probleem bij de buxus is de buxusrups of buxusmot. De piepkleine rupsen kunnen de onderkant van de buxus flink beschadigen. Uiteindelijk wordt er zoveel van de buxus weg gegeten dat er de buxus helemaal afsterft. Erg zonde natuurlijk, maar helaas is dit een probleem die we veel zien. Wanneer u last heeft van de buxusmot of buxusrups of u heeft het vermoeden dat dit het probleem is, kom dan gerust langs bij GroenRijk Oosterhout voor advies en tips om dit probleem op een goede manier te bestrijden.

Kom voor mooie heesters naar GroenRijk in Oosterhout

Weet u precies welke heester in uw tuin moet gaan stralen of kunt u nog wel wat advies gebruiken? Wij kunnen ons voorstellen dat u toch nog wat vragen heeft over de verschillende heesters. Welke soorten kunt u mooi combineren? Kom langs bij ons in het tuincentrum in Oosterhout. Onze medewerkers staan namelijk altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Wanneer u ons tuincentrum komt bezoeken, kunt u meteen onze tuinplanten afdeling zien met onder andere rozen, klimplanten en zaden. Bekijk de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten