Tuinplanten

Wilt u tuinplanten kopen in Oosterhout, nabij Dongen en Vrachelen? Kom dan eens langs bij tuincentrum GroenRijk! Wij heten niet voor niets, GroenRijk, bij ons vindt u een ruim assortiment tuinplanten voor een goede prijs en van een uitstekende kwaliteit! Met zorg geselecteerde kwekers en dat ziet u! Heeft uw tuin een opfris beurt nodig dan bent u misschien opzoek naar eenjarige planten of vaste planten? Wekelijks worden er tuinplanten vers bij ons aangeleverd zodat u altijd de planten heeft die passen bij het seizoen. Ons assortiment tuinplanten bestaat uit:

Onze medewerkers in het tuincentrum zijn specialisten en kunnen u alles vertellen over iedere tuinplant. Zij geven u ook graag advies over deze planten met betrekking tot uw persoonlijke situatie. Wilt u bijvoorbeeld tuinplanten plaatsen in een tuin met weinig zonlicht? Of heeft u geen tuin maar een balkon of dakterras met juist veel zon? Voor iedere situatie zijn er tuinplanten te vinden die daar bij passen. Kom gerust eens langs in ons tuincentrum in Oosterhout wij helpen u graag! Meer informatie over het aanbod aan planten die wij verkopen in het voorjaar, zomer, herfst en in de winter kunt u hieronder lezen, al is dit slechts een korte omschrijving of kleine greep uit ons assortiment. 

Actuele tuinplanten

Wilt u weten welke tuinplanten op dit moment populair zijn? Op het moment worden er volop bomen, heesters en coniferen verkocht. Ook is het tijd om bloembollen te planten, zodat u van het voorjaar kunt genieten van kleur in uw tuin! Op dit moment zijn onderstaande tuinplanten populair:

 1. Calluna (struikheide plantjes)
 2. Siergrassen
 3. Hebe
 4. Japanse Hulst
 5. Viola (winterviolen)
 6. Hydrangea
 7. Herfstanemoon
 8. Skimmia
 9. Ilex
 10. Hedera

Veel van deze tuinplanten komen terug in de slideshow rechtsboven. 

Heide tuinplanten najaar

Tuinplanten in het voorjaar

In het voorjaar komen de kriebels om tuinplanten te plaatsen natuurlijk weer naar boven. Er zijn dan ook ontzettend veel tuinplanten voor in het voorjaar beschikbaar. Wat dacht u van bloembollen in de grond plaatsen waar de meest prachtige en veelal kleurrijke bloemen uitkomen? Of een hangmand waarin u vrolijk bloemen plaatst. In het voorjaar draait het om kleur in de tuin brengen en daarvoor hebben wij een zeer ruim aanbod bij ons tuincentrum beschikbaar. Kom vooral eens langs en dan helpen wij u een echte lentesfeer te creëren met tuinplanten! 

tuinplanten

Tuinplanten die bloeien in de zomer (zomerbloeiers) 

Dat zijn er een stuk meer dan de winterbloeiers! Voor ons als tuinplantenleverancier in Oosterhout zijn het voorjaar en de zomer mooie seizoenen, alles groeit en bloeit volop! Hieronder enkele tuinplanten die bloeien in de zomer:

 • Clematis;
 • Herfstanemoon;
 • Daglelie;
 • Geraniums;
 • Margriet;
 • Monnikskap;
 • Orchidee;
 • Sedum;
 • Phlox.

Zit de plant die u zoekt er nou niet bij dan betekent dat niet dat wij die niet hebben, vrijwel alle tuinplanten kunnen wij leveren!

tuinplanten

Tuinplanten die bloeien in de winter (winterbloeiers)

Er zijn niet heel veel tuinplanten die bloeien in de winter, maar zeker voldoende om uw tuin helemaal mee vol te kunnen zetten! Wat dacht u van:

 • Diverse bergenia's zoals de Bressingham White (Schoenlappersplant)
 • Diverse Euphorbia's zoals de Amygdaloides purpurea (Wolfsmelk);
 • Verschillende soorten siergras zoals Festuca's glauca elijah blue en Festuca gautieri (Zwenkgras);
 • Skimmia's;
 • Mahonia's.

Voor meer winterharde tuinplanten bent u altijd welkom bij ons in het tuincentrum in Oosterhout.

tuinplanten

Tuinplanten in de herfst

Ook in de herfst zijn er tuinplanten die u kunt plaatsen. Vergeet ook niet dat planten in de herfst de meest prachtige kleuren aan kunnen nemen. Van rood tot bruin en geel. Dat geeft een prachtig geheel! Kom voor advies voor geschikte tuinplanten in de herfst vooral eens langs bij ons tuincentrum in Oosterhout. 

Iedere week een andere plant in de aanbieding!

Zoekt u een paar goedkope tuinplanten? Bij GroenRijk Oosterhout hebben we de weekaanbieding, dit is een aanbieding die loopt vanaf donderdag tot en met woensdag. Iedere week is er een nieuwe plant in de aanbieding die past bij het seizoen. Klik hier om de te kijken welke plant er op dit moment in de aanbieding is

Kom voor uw tuinplanten snel eens naar GroenRijk in Oosterhout

Kom gerust langs als u twijfels heeft over de tuinplanten die u wilt aankopen voor uw tuin. Mocht u vragen hebben over een plant die er al jaren staat of gewoon op zoek bent naar een paar mooie nieuwe aanwinsten voor uw tuin. Klik hier voor ons adres, de openingstijden en andere contactinformatie!