Bloembollen & Zaden

Bent u een fervent tuinier en zoekt u een tuincentrum met een ruim aanbod bloembollen en zaden in Oosterhout? Kom dan eens langs bij ons in het tuincentrum en laat u verrassen door het ruime aanbod bloembollen en zaden! Het is natuurlijk heerlijk hoe het voorjaar zich openbaart met de eerste kleurtjes die de grond uit steken! Wilt u in het voorjaar genieten van mooie bloemen in uw tuin? Dan is het zaak om tussen september en december uw bloembollen aan te planten. 

Het planten van voorjaarsbollen

Onderstaande voorjaarsbollen kunnen in september/oktober/november geplant worden: 

Sneeuwklokjes
De bolletjes moeten in het najaar uiterlijk november geplant worden. De bloemen verschijnen aan het einde van de winter. Plant de bloembollen drie keer zo diep als het bolletje groot is.Sneeuwklokjes kunnen in de schaduw of halfschaduw geplant worden.
Bloeiperiode: januari, februari, maart

Blauwe druifjes
Deze plant wordt met 5 cm afstand tussen de bollen geplant op 3 cm diepte. Let op de blauwe druifjes staan graag in halfzon of volle zon.
Bloeiperiode: maart, april, mei.

Hyacinten
De gewone hyacint wordt op 15 cm afstand van elkaar geplant en 15 cm diep. De andere varianten kunnen tussen de 4 cm en 6 cm van elkaar af geplant worden en de diepte varieert tussen de 5 cm en 10 cm diepte. Kies voor een plek waar de Hyacint gedurende de hele dag onafgebroken zon heeft.
Bloeiperiode: maart, april, uitloper naar mei.

Narcissen
Diepte 3 à 4 cm, afstand tussen de bollen 5 à 10 cm. Plant narcissen op een zonnige plek met minstens zes uur zonlicht per dag, zelfs nadat ze zijn uitgebloeid en de bomen in de buurt weer bladeren krijgen. Narcissen hebben ook na de bloei licht nodig om voor het volgende jaar weer voor bloemen te kunnen zorgen.
Bloeiperiode: maart, april, mei.

Bloembollen en zaden kopen bij GroenRijk Oosterhout

Voorjaarsbloeiende bloembollen kopen in Oosterhout

Bij ons in het tuincentrum in Oosterhout vindt u een ruim aanbod aan voorjaarsbloeiende bloembollen en zomerbloeiende bloembollen. Voorjaarsbollen worden geplant tussen oktober en november, zomerbollen tussen april en mei net na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis, kies een mooie plek in de tuin of zet ze in een mooie bloempot op het terras. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn narcissen. Narcissen kunnen in de grond blijven zitten waarna ze het volgende jaar in veelvoud weer op zullen komen. Tulpen en hyacinten zijn voorjaarsbollen waar u maar één seizoen van kunt genieten. Botanische bloembollen zoals de blauwe druif, narcissen tête-a-tête en minitulpen hebben wij ook voor u op voorraad.

Zomerbloeiende bloembollen kopen in Oosterhout

Anemonen, dahlia's en gladiolen zijn éénjarig zomerbollen die uw tuin laten stralen. De bloembollen kunnen droog worden bewaard voor het volgende tuinseizoen. U kunt zomerbloeiende bloembollen in het voorjaar kopen en ze zelf planten zodat u in de zomer kunt genieten van de uitgekomen bloembollen. Bent u te laat met het planten van de bloembollen geen zorgen wij verkopen ook bloembollen op pot. 

Bloembollen en zaden kopen bij GroenRijk Oosterhout

Hoe kan ik bloembollen planten?

Dat is niet moeilijk, een kind kan de was doen! Bloembollen kunnen in de border van de tuin geplant worden of in bloempotten of plantenbakken op het terras of op het balkon. De volgende stappen kunt u nemen voor het planten van uw bloembollen.

  1. Een luchtige grond is belangrijk dus maak de aarde goed los
  2. Maak voor de bloembollen een gat, ongeveer tweemaal zo diep als de bol hoog is of gebruik een speciale bollenplanter
  3. Leg de bloembollen erin met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden en maak het gat weer dicht met aarde en druk licht aan
  4. Geef de bollen gelijk na het planten water
  5. Wanneer de bollen gaan bloeien kunt u beginnen met genieten.

Zaden kopen in Oosterhout

Zelf zaaien is altijd leuk, een soort verrassing in de tuin. Wij bieden een ruim assortiment bloemzaden, plantenzaden en kruidenzaden aan voor zowel de siertuin als de groente- en kruidentuin. Ook graszaden voor het zaaien van uw gazon en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven hebben wij standaard in het zadenassortiment.

Bloembollen en zaden kopen bij GroenRijk Oosterhout

Kom voor uw bloembollen en zaden langs bij GroenRijk in Oosterhout

Woont u in of in de buurt van Oosterhout en heeft u plannen om binnenkort lekker wat bloembollen en zaden te gaan planten? Breng dan eens een bezoek aan ons tuincentrum, het zal u zeker niet tegenvallen! Ook met vragen over bloembollen en zaden bent u van harte welkom. Bekijk op onze contactpagina de openingstijden en de contactgegevens van ons tuincentrum!

Meer over tuinplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten