Handgereedschap

Gesteeld tuingereedschap, snoeischaren en ander handgereedschap kopen in Oosterhout? Dan bent u bij tuincentrum GroenRijk aan het juiste adres. Heeft u geen haast en vindt u het werken in de tuin de ultieme manier van ontspannen? Dan kiest u wellicht liever voor handgereedschap, dan voor elektrisch tuingereedschap. Met een heggenschaar of snoeischaar bent u misschien wel iets meer tijd kwijt dan met de elektrische plaatsvervanger, maar het resultaat is vaak mooier omdat er zeer nauwkeurig kan worden gewerkt.

Gesteeld tuingereedschap

Onder het handgereedschap valt natuurlijk ook het gesteelde tuingereedschap. Bij tuincentrum GroenRijk Oosterhout nabij Breda en Dongen koopt u het beste tuingereedschap om uw tuin te onderhouden. Zo hebben wij een ruim aanbod gesteeld tuingereedschap, zoals harken, spades, schoffels en bezems. Weet u niet wat het verschil is tussen een spade en een bats schep? Dat is geen probleem, want onze medewerkers helpen u graag met deskundig advies over het juiste tuingereedschap voor de klus. Gesteeld tuingereedschap kunt het beste goed laten behandelen, en dan hebben we het over de steel. Wanneer deze van hout is, kan het zijn dat het op een moment gaat splijten. Vraag gerust aan onze medewerkers hoe dit soort handgereedschap het best kunt onderhouden, zodat u hier veel langer plezier van kunt hebben.

Handgereedschap kopen bij GroenRijk Oosterhout nabij Breda

Het onderhouden van handgereedschap

Wanneer u het handgereedschap gebruikt om heerlijk te tuinieren, is het belangrijk om het tuingereedschap goed te onderhouden. Hieronder volgen enkele tips van onze experts voor het handgereedschap onderhoud:

  • Maak het handgereedschap schoon zodra u klaar bent met het tuinieren. Spoel het af en droog het vervolgens met een doek. Metalen delen kunt u insmeren met wat olie. Mocht het zo zijn dat er een roestplekje ontstaat, dan kunt u deze gemakkelijk verwijderen met een schuurpapiertje.
  • Wanneer u snoeigereedschap heeft gebruikt, is het heel belangrijk om dit schoon te maken. Zo voorkomt u dat eventuele bacteriën worden overgedragen op andere planten. Het snoeigereedschap kunt u gemakkelijk schoonmaken met wat afwasmiddel.
  • Het kan natuurlijk op een gegeven moment zijn dat het handgereedschap bot wordt. Daarom is het belangrijk om regelmatig het tuingereedschap te slijpen. Een spade werkt nu eenmaal beter wanneer u deze blijft slijpen.
  • Leg al het handgereedschap netjes neer in uw schuur. Plaats het bijvoorbeeld in een opbergdoos met een deksel, zodat er geen stof of andere vieze dingen bij het handgereedschap kunnen komen.

Handgereedschap kopen bij GroenRijk Oosterhout  

Handgereedschap kopen nabij Breda

​Ook voor het kleinere tuingereedschap, zoals een goede snoeischaar, een takkenzaag of een plantenschepje zit u helemaal goed bij ons tuincentrum in Oosterhout. Wij weten dat goed tuingereedschap het halve werk is en hebben daarom een uitgebreid assortiment handgereedschap voor u geselecteerd. Een snoeischaar is niet zomaar een snoeischaar en daarom is een goed advies over het snoeien belangrijk. U bent in ons tuincentrum van harte welkom! Laat u adviseren over het tuingereedschap dat wij u en de tuinklus past. Ons tuincentrum is zeven dagen per week geopend. Plan uw route naar ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel bij GroenRijk Oosterhout!

Lees meer over ons tuingereedschap!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuingereedschap